Even voorstellen.......

Mijn naam is Cindy Gerritse, ben een bevlogen dierenliefhebster en oefen met passie het vak uit.
Ik heb mijn hele leven een groot hart voor dieren en kan er eindelijk mijn werk van maken.

Mijn loopbaan is gevarieerd geweest en ben tot heden 2de graad docent aan een Mbo bij de opleiding niveau 1 en 2.

Daarnaast werk ik als katten en konijnentrimster en ook cavia´s zijn hierbij welkom.
Het doel is om alle dieren een fijn leven te geven met een gezonde vacht die ze zelf makkelijk kunnen onderhouden.

Mijn uitdaging is om het dier op zo´n diervriendelijke manier te behandelen. Dit houdt in dat ik mij zoveel mogelijk aanpas aan het dier om ze de stress zo laag mogelijk te houden.
Ik gebruik verschillende soorten technieken om de dieren rustig te houden zodat het naar hun zin hebben.
Daarbij werk ik met professionele materialen dit is erg belangrijk want zeker niet al het gereedschap wat te koop is, is goed voor de vacht.
Diervriendelijk houdt in dat ik loszittende haren weg haal, ik ontklit en als dit niet meer mogelijk is dan wordt het vervilting wat ik in de meeste gevallen helaas weg zal moeten scheren. Alles om het dier te verlossen van vervuilde vacht of pijnlijke situaties. Ik zal er alles aan doen om het voor het dier een plezierige ervaring te laten zijn, zodat de stress weggenomen wordt en ze de volgende keer naar mij uitkijken.

De behandeling doe ik zonder verdoving, mocht het dier extreem gedrag vertonen kan er altijd in overleg een afspraak gemaakt worden bij u eigen dierenarts.
De behandelingen die ik uitvoer verschillen van nagels knippen tot een hele trimbeurt en waar nodig een wasbeurt voor de kat.
Als ik kennis gemaakt heb met het dier en de vacht gevoeld heb, kunnen we in overleg aan de slag hoe we de vacht gezond kunnen houden, dit voor het welzijn van het dier.

 

Trimster aan huis
Konijnen
Katten
Cavia┬┤s